Christelijke bands

Nathalie Booij en haar team behoren tot de christelijke bands die graag de muzikale omlijsting verzorgt tijdens verschillende gelegenheden. Zoek je christelijke bands voor een feest, trouwmuziek in de kerk of live muziek bij de huwelijksmis? Lees hier meer over Nathalie en haar team.

‘Christelijke bands’ is een breed begrip. De term kan slaan op de christelijke achtergrond van bandleden. Fans ontdekken dat bandleden christelijk opgevoed zijn en beginnen teksten van nummers uit te pluizen, om te onderzoeken of deze religieus zijn of niet. Zoals bij de band ‘Mumfords and Sons’: Er zijn op diverse forums topics aangemaakt met de vraag of zij wel of niet tot de christelijke bands behoren. Desbetreffende bands blijven hierover vaak vaag: ze dagen hun luisteraars uit de teksten van nummers uit te leggen op hun eigen manier.

Gospelmuziek door christelijke bands

Daarnaast kan de term christelijke bands ook een band aanduiden die voornamelijk bestaat uit christelijke bandleden. Hun repertoire hoeft niet christelijk-getint te zijn. Sterker nog: er zijn veel christelijke bands of christelijke artiesten die bewust optreden op poppodia en niet-christelijke festivals. Ze voelen zich daar meer thuis of willen juist op die plekken de ander kennis laten maken met hun levensovertuiging, op een manier die past bij de leefwereld van hun publiek. In sommige landen is er sprake van een grote subcultuur binnen christelijke bands, zoals in Amerika. Hier is gospelmuziek een belangrijk sub genre. Veel bekende artiesten zijn hiermee opgegroeid en begonnen vaak met het zingen van liederen in de kerk, wat hoorbaar is in hun muziek. Denk aan hedendaagse artiesten John Legend en Beyoncé.

Andere stijlen binnen christelijke bands

Er zijn ook andere stijlen binnen christelijke bands. Er is in Nederland een aantal bekende zangers en zangeressen, zoals Martin Brand, Elise Mannah, Matthijn Bulwalda en Elly & Rikkert. Hiernaast zijn er artiesten die bewust optreden tijdens christelijke gelegenheden. Zij voelen zich geroepen door God om hun muzikale talent in te zetten ter opbouw van christenen. Dit geldt ook voor Nathalie. Zij behoort met haar team tot de christelijke bands die met hun muziek bijvoorbeeld een trouwdienst willen omlijsten, contact willen maken met de luisteraar en vertellen over de mooie – en de minder prijswaardige – momenten in hun leven met God.

Wil je meer weten over mij? Neem dan contact met mij op, ik sta je graag te woord.

× Waar kan ik je mee helpen?